Opleiding tot Buteyko Specialist

De Vereniging van Buteyko Therapeuten(VBT) heeft ten doel het bevorderen van de gezondheid van mensen met aandoeningen ten gevolge van bovenmatige longventilatie door toepassing van de Buteyko methode.

Het opleiden van Buteyko specialisten is voor de Vereniging van essentieel belang.

Hoe word ik Buteyko specialist?

Voorwaarden:

Een medische of paramedische vooropleiding. Indien u deze niet heeft, kunt u dit compenseren met een basiscursus medische kennis op HBO-niveau.

Opleidingstraject:

U volgt minimaal 5 Buteyko-cursussen  bij gecertificeerde Buteyko-specialisten. Van deze 5 cursussen volgt u er minimaal 2 bij Masha Kotousova, 1 cursus bij Gerrie van de Coolwijk en 1 cursus bij Henriette Karsten.

Masha Kotousova is senior Buteyko specialist en gecertificeerd door professor Buteyko als opleider van Buteyko specialisten.

Gerrie is logopedist en Buteyko specialist, opgeleid in Nederland door Masha en in Engeland door de BIBH.

Henriette is logopedist en Buteyko specialist, opgeleid in Nederland door Masha. Tevens afgestudeerd aan de Universiteit van Utrecht in Gezondheidswetenschappen met een Master thesis over adem.

U volgt een theoretische opleiding van 40 uren op het Buteyko Centrum. Hier leert u de theorie, die ten grondslag ligt aan de Buteyko methode. U volgt lezingen, waarna u de mondelinge examenvragen moet kunnen beantwoorden, waaruit uw kennis blijkt.

U heeft zelf een controle pauze van minimaal 40 seconden.

Daarna start u als aspirant Buteyko specialist en werkt zelfstandig met clienten, daarbij ondersteund door gecertificeerde Buteyko specialisten.

U maakt 50 schriftelijke behandelverslagen en laat deze becommentarieren door de Buteyko opleider.

Als u 50 clienten succesvol heeft begeleid, wordt u Buteyko specialist met een officieel VBT certificaat.

De kosten voor de theoretische opleiding bedragen 2500 Euro. Dit is inclusief de begeleiding tot gecertificeerd Buteyko-specialist.

Nascholing:

Het doel is  2x per jaar een nascholingscursus te organiseren.