Waarom deze site

Langzaam maar zeker groeit de bekendheid van de Buteyko methode en daardoor groeit ook de behoefte aan bescherming en in standhouding van de oorspronkelijke kennis en wetenschap over deze methode.

Helaas is het niet te voorkomen dat door het succes van de Buteyko methode inmiddels vele zogenaamde Buteyko therapeuten via internet hun diensten aanbieden tegen soms exorbitante bedragen. Wij willen u hiervoor waarschuwen.

Onder het kopje: Vind een specialist, vindt u alle bij de VBT aangesloten Buteyko specialisten, voor wiens kwaliteit wij als VBT garant kunnen staan.

Wij streven er naar zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met deze methode waarmee op een natuurlijke manier de gezondheidstoestand wordt verbeterd.

Een speciaal woord van dank aan Jurrian Zandbergen, die belangeloos de naam van deze site aan ons ter beschikking stelde.

Ook groeit het aantal (para)medici in ons land die de werking van de Buteyko methode zelf hebben ervaren en deze kennis door willen geven aan hun clienten. U vindt de Buteyko specialisten in Nederland op deze site.

Wij hebben ons verenigd in de VBT en willen u middels deze site informeren waar u zelf de Buteyko methode op een betrouwbare wijze kunt leren volgens vastgestelde kwaliteitseisen.